Nieuws en events /   |   11 september 2024

Solventa Boekenbal 2024

Avatar foto Jan de Harder

Bij Solventa organiseren we elk jaar het Solventa Boekenbal, waarbij collega’s voorafgaand aan dit boekenbal in groepjes een boek lezen en vervolgens hun inzichten delen. Dit jaar vond het boekenbal plaats in de Bibliotheek Utrecht en onderstaande boeken stonden daarbij centraal. Ieder boek biedt waardevolle inzichten over leiderschap, innovatie en het omgaan met verandering:

  1. Enterprise Design Patterns – Wolfgang Goebl & Milan Guenther: Hoe patronen helpen om complexe organisaties succesvol te ontwerpen.
  2. Socrates op Sneakers – Elke Wiss: Filosofische methoden om betere vragen te stellen en diepere gesprekken te voeren.
  3. Introvert Leiderschap – Karolien Koolhof: Hoe introverte mensen krachtige leiders kunnen zijn door authentiek te blijven.
  4. Omringd door Idioten – Thomas Erikson: Persoonlijkheidstypes herkennen en communicatie afstemmen voor betere samenwerking.
  5. Omarm de Chaos – Jan Rotmans: Hoe je veranderingen en onzekerheid kunt omarmen om te groeien in een veranderende wereld.
  6. Getting Started with Enterprise Architecture – Eric Jager: Een praktische gids voor het opzetten van een effectieve enterprise-architectuur.
  7. Morele Ambitie – Rutger Bregman: Waarom grootse idealen en morele ambitie essentieel zijn voor positieve verandering.
  8. The Software Architect Elevator – Gregor Hohpe: Hoe software-architecten de kloof tussen technische details en strategische besluitvorming kunnen overbruggen.

Het was inspirerend om deze boeken samen te bespreken en van elkaar te leren. Wil je meer weten over de boeken die we hebben gelezen kijk dan ook eens op onze website.

Contact
Welke stap ga jij zetten?

Sta je aan het begin van een proces van transformatie of disruptie? We verkennen graag samen met jou of onze diensten van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw traject. Ook als je al wat meer gevorderd bent met de transformatie of disruptie en hulp zoekt in het verder vormgeven daarvan, is zo’n verkenning zinvol. Zet vandaag de eerste stap in het realiseren van je ambities en neem contact op voor een vrijblijvende verkenning, door te bellen met 030 602 82 80 of door het contactformulier in te vullen.

Bespreek de mogelijkheden
3